Vekteropplæring og kurs

Meld deg på vekterkurs i dag!

Vil du bli vekter?

Vaktcompaniet er en godkjent opplæringsbedrift for sikkerhetsopplæring.
Vi har kurs på dagtid, kveld og helg, samt kurs som har en kombinasjon av disse. 
Vi er også godkjent som opplæringsbedrift for 
lærlinger og vi har lærlinger i arbeid hos oss. 

For påmelding: Send en e-mail til kontakt@vaktcompaniet.no med
navn, mail og telefonnummer.

Andre kurs vi tilbyr:
Sikkerhetsanalyse, førstehjelp, varme arbeider, brannøvelse, slukkekurs, brannvernleder og grunnkurs brannvern.

Om vekterbransjen

Vekterbransjen er i dag preget av noen få store selskaper og en rekke små selskaper. Det er i dag
ca. 12 000 ansatte i de ulike vaktselskapene. Våre arbeidsoppgaver er servicefunksjoner, kombinert med fokus på sikkerhet og forebygging. En vekters arbeidsoppgaver er varierende, men som oftes i forbindelse med håndtering av publikum og gjennomføring av diverse sikkerhetstiltak ute hos kunder. 
Service er et nøkkelord i vekterfaget, da vekteren ofte har kontakt med kunder og publikum, og dermed representerer bedriftens ansikt utad. I tillegg til tradisjonelt vakthold, sikring av verdier og verditransport må vekteren kunne betjene varslings- og overvåkingsanlegg for innbrudd, brann og adgangskontroll. 

Vaktbransjen i Norge er underlagt egen lov om vaktvirksomhet, og selskaper som driver slik virksomhet må ha godkjent polititillatelse. Godkjenning må man også ha for å kunne drive med opplæring (kursing) av vektere. Nytt fra 2018 er at for å gjøre arbeid som vekter, må man legge fram tilfredstillende vandelsattest, ha avlagt eksamen for godkjent vekterkurs, eventuelt ha fagbrev som vekter. 

 

Fagområdene på undervisningen er:

Konflikt, kultur, etikk, service, HMS, risiko, sikring, beredskap, rapport, samarbeid, førstehjelp, rusmidler, brannvern, juss og eksamen